FOTO’S | Ridder Tjisse Wallendal ontvangt alsnog lintje na coronatijd

HEERENVEEN Tjisse Wallendal (67) uit Oranjewoud heeft maandag vanwege de uitstel door coronatijd alsnog zijn lintje opgespeld gekregen. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Het opspelden van de bijbehorende onderscheiding werd in het bijzijn van burgemeester Van der Zwan opgespeld door een familielid. Ook andere familieleden waren aanwezig bij het officiële moment voor Crackstate.

Wallendal is sinds zes jaar voorzitter van de stichting Faderpaad en bekleedde zestien jaar verschillende functies bij de Koninklijke Nederlandse Kaats Bond (KNKB). Daarnaast heeft hij onder andere werkzaamheden verricht voor SC Heerenveen en Sportstad.

Begin juli kregen de andere negen gedecoreerden uit de gemeente Heerenveen alsnog hun lintje. Dat gebeurde eveneens voor Crackstate. De versierselen werden opgespeld door partners of familie van de personen die zijn onderscheiden.

De lintjesregen op 24 april kon dit jaar vanwege de coronatijd niet doorgaan. Wel stelde burgemeester Van der Zwan de gedecoreerden toen telefonisch op de hoogte dat zij een koninklijke onderscheiding ontvingen.

(Foto’s Max van Gelder)