FOTO’S | Herinrichting Meyerweg in De Knipe afgerond

DE KNIPE De herinrichting van de Meyerweg in De Knipe is dinsdag door KWS Infra afgerond.

Als laatste voltooide de aannemer het traject tussen de Tramweg en het Lange Ein. Om de afronding van het project te vieren plantte wethouder Jaap van Veen van de gemeente Heerenveen samen met Wolter Diever, voorzitter van Plaatselijk Belang De Knipe, met een minikraan een boom.

De Meyerweg werd aangepakt omdat inwoners uit De Knipe de brede weg door het dorp als een racebaan betitelden. Daarnaast liet de staat van onderhoud te wensen over.

Samen met de omgeving werd vervolgens een plan gemaakt voor de herinrichting van de Meyerweg met als uitgangspunten: uitstraling met een dorpskarakter realiseren, verkeersveiligheid verhogen voor fietsers en zorgen voor een lagere snelheid, komst van 30-kilometerzones.

Naast de herinrichting is ook de verlichting aangepakt. Daarbij zijn de lampen en de masten zijn vervangen. Op een paar plekken is bijzondere verlichting aangebracht.

Enquête

Om de mening van omwonenden te peilen is heeft de gemeente samen met Plaatselijk Belang een evaluatie-enquête online gezet. Met de uitkomsten ervan wordt bekeken of het nodig is of er nog aanpassingen moeten komen.

Het invullen van de enquête kan tot en met 17 augustus via www.heerenveen.nl/deknipe.

(Foto's Max van Gelder)