Antea Group Nederland boekt wederom meer omzet en nettowinst

HEERENVEEN De Antea Group Nederland heeft een omzet van 228 miljoen euro geboekt in 2019 en een nettowinst van 13 miljoen euro. Daarmee is het resultaat van 2018 overtroffen. Dat blijkt uit het jaarverslag van het bedrijf.

In een nog altijd concurrerende markt van ingenieurs- en adviesdiensten behaalde Antea Group Nederland voor het derde jaar een beter resultaat dan het jaar ervoor.

De nettowinst steeg van miljoen euro in 2018 naar 13 miljoen euro in 2019. Vertrekkend CEO Rob van Dongen: ,,Voor mij een prachtig moment om na dit derde recordjaar het stokje over te dragen aan een interne opvolger.” Voor 1 augustus wordt bekend wie hem opvolgt.

De Antea Group Nederland profiteerde onder meer van een groeiende vraag naar hoogwaardige ingenieursdiensten op het gebied van: milieu, veiligheid, infrastructuur, data, ruimtelijke ontwikkeling en bouw en installaties.

Daarnaast deed het bureau van zich spreken met de marktintroductie van innovatieve oplossingen op het gebied van data en sensoring (Smart Bridge), parametrisch ontwerpen en virtual en augmented reality.

Ook wereldwijd gezien kan Antea Group op een goed jaar terugkijken. De omzet steeg met vijf procent naar 447 miljoen euro.

De nettowinst steeg van 18 miljoen euro naar 19 miljoen euro. Nederland droeg in belangrijke mate bij aan dit resultaat. Maar ook in de Verenigde Staten en Frankrijk was er sprake van een omzet- en resultaatgroei. 

Om de internationale groei te laten voortduren verwierf de Antea Group in 2019 de Antea Group Polen.

Ook zetten de landenorganisaties in op innovatie. Zo opende Antea Group in het Franse Orléans een gezamenlijk test- en ontwikkelingscentrum.

Verder is de Antea Group een samenwerkingsverband aangegaan met de Universiteit van Orléans voor intensieve samenwerking op het gebied van innovatie.