Alternatieve Spikerspul & Sportdei Akkrum-Nes

AKKRUM Op het sportveld bij de school aan de Stringen 1 in Akkrum wordt vrijdag 14 augustus van 10 tot 15 uur een alternatieve Spikerspul & Sportdei Akkrum-Nes gehouden. De dag is bedoeld voor 140 kinderen van de basisschool groep 4 t/m 8.

De Spikerspulwike is een traditie in Akkrum-Nes. Tijdens de laatste drie dagen van de zomervakantie bouwen de kinderen hutten en doen ze mee aan allerlei sport en spel activiteiten. Voor veel kinderen is de Spikerspulwike één van de hoogtepunten van hun zomervakantie. Maar door het coronavirus kan ook dit evenement dit jaar helaas niet doorgaan.

Na de verruimingen van de corona-maatregelen is het de werkgroep toch gelukt een alternatieve Spikerspul & Sportdei te organiseren. Dit jaar geen drie dagen, maar wel één dag. Dit jaar geen hutten bouwen maar wel een dag vol sport en spel. De animo is groot, binnen een paar dagen hadden 140 kinderen zich aangemeld.

‘s Ochtends gaan 20 teams met elkaar de strijd aan in een meerkamp met onder meer Apenkooi, een hindernisstormbaan, touwtrekken, voetbal sjoelen, een buikschuifbaan, korfbal, kaatsen, touwtrekken en spijkerslaan. In de middag kunnen de kinderen kiezen uit verschillende workshops waaronder Laser gamen, yoga, krav maga, knutselen en studio stuk (oude apparaten kapotmaken en weer in elkaar zetten).