De eerste Freerun University van Friesland in Heerenveen

HEERENVEEN Als eerste Freerunhal in Friesland opent Freerun University Heerenveen 31 augustus zijn deuren voor alle (aanstormende) freerunners met een gloednieuwe en professionele hal.

Freerunning is een spectaculaire sport waarbij je je door middel van klimmen, zwaaien en salto’s op en over obstakels beweegt. Je bent constant bezig om je eigen grenzen te verleggen en daarmee je doelen te behalen. Het zorgt ervoor dat jongeren zich ontwikkelen, zowel op fysiek als mentaal gebied. Alhoewel het een individuele sport is, wordt er veelal met elkaar getraind. Door elkaar te helpen en te ondersteunen wordt het leerproces alleen maar leuker.

Ondanks dat Freerunning een relatief lage bekendheid heeft, is het in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. In een periode waarin veel sporten stil hebben gelegen, hebben steeds kinderen de sport ontdekt. Het voordeel is dat iedereen zichzelf, ongeacht leeftijd, op zijn of haar eigen niveau kan uitdagen.

Dat de sport in populariteit groeit, bewijst zich in het feit dat Freerunning in 2024 onderdeel zal zijn van de Olympische Spelen in Parijs, de geboortestad van de sport. In de aanloop hier naartoe wordt er hard gewerkt aan de professionaliteit van de sport. Langzamerhand komen er steeds meer faciliteiten speciaal gericht op Freerunning.

In de professionalisering van de faciliteiten in Nederland heeft Heerenveen de primeur van de eerste Freerun University van Friesland. Een freerunhal speciaal ingericht voor elke freerunner, ongeacht leeftijd en niveau. De hal is opgericht door Thomas Dijkmeijer en Wouter Sooijs, vanuit hun passie voor de sport en bijbehorende leefstijl, met als doel zoveel mogelijk kinderen te inspireren en het niveau in Friesland naar een nog hoger niveau te tillen.

Tijdens de gratis opendagen van 31 augustus tot en met 3 september kan iedereen kennismaken met de Freerun University Heerenveen, de docenten en de lessen. Inschrijven kan via Freerununiversity.com.