Horeca Heerenveen sluit vanaf dit weekend vroeger de deuren vanwege coronamaatregelen

HEERENVEEN De horeca in Heerenveen sluit vanaf zaterdag 15 augustus om 1.00 uur de deuren. Ook het terras sluit om die tijd. Dat is donderdag besloten tijdens overleg tussen ondernemers, de gemeente Heerenveen en vertegenwoordiging van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Heerenveen.

De aangepaste openingstijd heeft te maken met de aanpak van het coronavirus. ,,Ook in Friesland ontstaan weer coronabrandhaarden. Niemand wil dat zijn of haar zaak een besmettingsbron wordt. Daarom worden maatregelen genomen”, aldus burgemeester Van der Zwan. 

Wie vanaf zaterdag voor 1.00 aanwezig is mag tot sluitingstijd blijven. Wel worden minder mensen binnengelaten om de anderhalve meter afstand met zitplaatsen te kunnen handhaven.

De gemeente en de horecaondernemers zeggen samen extra personeel in te zetten om ervoor te zorgen dat de coronamaatregelen ook op straat worden nageleefd zodat er geen rijen ontstaan. De politie werkt er eveneens aan mee. Met BOA’s gaan zij er op toezien dat er geen bijeenkomsten elders ontstaan. De aanpassingen worden na dit weekend geëvalueerd en mogelijk bijgesteld.

Drukte 

Met het vakantieweer van de afgelopen weken was het erg druk in het centrum van Heerenveen. Uitgaanspubliek dat niet op een terras een plekje kreeg of binnengelaten werd, bleef op straat wachten tot er plaats was. Daarbij werd volgens de gemeente lang niet overal de anderhalve meter afstand aangehouden. ,,Datzelfde constateren toezichthouders en eigenaren van de horeca binnen. Bezoekers horen te blijven zitten, maar doet dat niet overal.”

Ondanks de coronamaatregelen werd er de afgelopen weken op uitgaansavonden binnen veel gelopen, gedanst en kwamen mensen op straat samen. ,,Doe dat nou niet”, roept Christel Koning op namens de Koninklijke Horeca Nederland afdeling Heerenveen. ,,En kom vanaf zaterdag niet meer na 1.00 uur naar het centrum van Heerenveen.”

Lees ook: ‘Heerenveense horeca overweldigend positief over hoe heropening is gegaan’