FOTO’S | Gezellige drukte op open(ings)dag Dagbesteding en zorg- en kinderboerderij Ten Woude

HEERENVEEN Dagbesteding en zorg- en kinderboerderij Ten Woude dat is gevestigd aan de Binnenweg 1A in Heerenveen heeft zaterdag een open(ings)dag gehouden. Wethouder Zoetendal overhandigde een cheque namens de gemeente Heerenveen.

Er werden onder andere eigengemaakte artikelen verkocht, evenals zelf gekweekte pompoenen en groentes. Voor bezoekers was er ook de mogelijkheid om wat te eten en/of te drinken. Daarnaast was er voor de gelegenheid een midgetgolfbaan aangelegd.

Karin Brandsma en haar man Frank openden op 11 mei eind de dagbesteding en zorg- en kinderboerderij binnen het park Ten Woude. Die is gevestigd in een gebouw aan het begin van de dierenweide, aan de kant van de tennisbaan.

Een deel van de dierenweide wordt door de dagbesteding gebruikt en is ingericht met een gebouw, terras, moestuin en een grasveld.

Zelf deed Brandsma ervaring op als persoonlijk begeleidster binnen de woonbegeleiding. ,,Ik heb veel ervaring in de omgang en begeleiding met personen met een verstandelijke beperking, met personen met een vorm van autisme en personen met psychische ziektebeelden.”

Dierenverzorging

Het terrein waarop de dagbesteding zit is tijdens openingsuren van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16:00 uur ook toegankelijk voor bezoekers van het park. Via het terrein kunnen bezoekers bovendien bij de dieren in de weide rondlopen.

Met de mee-werkers van de dagbesteding assisteren zij de beheerder van het park bij de verzorging van de dieren.

Brandsma: ,,De mee-werkers zijn personen met een verstandelijke beperking, lichte lichamelijke beperking, met een vorm van autisme, met psychische- of burn-out klachten, met een lichte vorm van dementie of andere geheugenproblemen en personen met niet-aangeboren-hersenletsel komen in aanmerking om bij ons op de zorg- kinderboerderij dagbesteding te volgen.”

(Foto’s Max van Gelder)