FOTO’S | Herinrichting Breedpad Heerenveen van start

HEERENVEEN De herinrichting van het Breedpad in Heerenveen is maandag begonnen.

Bij de werkzaamheden wordt de kademuur hersteld. Die bleek na zware regenval in juli 2019 niet meer waterdicht te zijn. Daarnaast was de kade al toe aan groot onderhoud.

Tegelijkertijd met het werk wordt de kade verlaagd en het Breedpad heringericht. Op de verlaagde kade komt een zitmuur met natuursteenelementen en zitjes aan het water. Door een hellingbaan wordt de verlaagde kade rolstoel- en rollatorvriendelijk gemaakt.

Met de herinrichting wordt tegemoetgekomen aan de wensen van ondernemers en inwoners. In januari 2021 de herinrichting zijn afgerond.

De nieuwe kade past volgens de gemeente Heerenveen in de ideeën die inwoners en ondernemers in 2019 voor het centrum tijdens G1000Heerenveen.

Waterleiding en wegdek

Bij de werkzaamheden wordt het Breedpad ook aangepakt. Zo gaat Vitens de waterleiding vervangen en komt er een nieuw wegdek van gebakken klinkers.

Het Breedpad wordt tijdelijk afgesloten om de herinrichting van de kade en het Breedpad te realiseren. Wanneer dat is en hoe lang het duurt is nog niet bekend. Aannemer Joost Visser informeert de omwonenden en bedrijven hierover en ook wordt vooraf afstemming gezocht over de bevoorrading. ,,Hulpdiensten kunnen het Breedpad altijd bereiken.”