Kabelnoord trekt zich terug uit buitengebied gemeente Heerenveen, Digitale Stad gaat glasvezel aanleggen

HEERENVEEN Kabelnoord gaat geen glasvezel aanleggen in het buitengebied van de gemeente Heerenveen. Dat laat het bedrijf weten. In plaats daarvan gaat Digitale Stad een glasvezelnetwerk aanleggen in de het buitengebied.

De aanleg van glasvezel door Kabelnoord, dat nagenoeg gereed was met de voorbereiding voor de aanleg, is volgens het bedrijf doorkruist door Digitale Stad. Dat bedrijf bevestigde onlangs alle percelen in het buitengebied van Heerenveen op glasvezel aan te sluiten in samenwerking met diverse telecomaanbieders.

De gang van zaken in Heerenveen heeft volgens Kabelnoord geen directe gevolgen voor de aanleg van glasvezel door het bedrijf in andere delen van Friesland.

Volgens Digitale Stad heeft Kabelnoord besloten zich terug te trekken ,,omdat Kabelnoord alleen voornemens was de witte adressen van glasvezel te voorzien. Digitale Stad wil de witte en grijze adressen aansluiten op glasvezel.”

Witte adressen zijn adressen waar nog geen enkele vorm van snel internet beschikbaar is. Grijze adressen hebben al wel de beschikking over een snellere internet verbinding, maar nog geen glasvezelverbinding.

Zie ook www.digitale-stad.nl/heerenveen.