VV Heerenveen, Nieuweschoot en Heerenveense Boys starten met een gezamenlijk team voor kinderen met een beperking

HEERENVEEN De voetbalverenigingen VV Heerenveen, VV Nieuweschoot en Heerenveense Boys zijn gezamenlijk gestart met het aanbieden van voetbal voor kinderen tussen de 7 tot 15 jaar die een beperking hebben.

De drie verenigingen willen een plek aanbieden voor de regio Heerenveen waar gevoetbald wordt. Waar en op welk sportcomplex is nog niet duidelijk. Welke naam wordt gekozen voor het team en hoe de kleuren van het tenue eruit gaan zien moet nog besproken worden. Bij het opzetten van het voetbal worden de verenigingen geholpen door Sport Fryslân.

Omdat de KNVB voetbal voor kinderen met een beperking niet ondersteund met een competitie nemen de verenigingen het op tegen teams uit onder andere Joure, Drachten, Leeuwarden en nog een aantal plaatsen in Friesland.

Vanuit de verenigingen wordt de Werkgroep Bijzonder Voetbal opgericht. De planning is dat deze rond de herfstvakantie aan de slag gaat. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er eenmaal per maand wordt gevoetbald door het team.

Doelgroep

Bij het voetbal richten de verenigingen zich op kinderen met een beperking of een aandoening zoals een: lichamelijke handicap, motorische beperking, verstandelijke beperking, auditieve beperking of een chronische aandoening.

Bij het aanbieden van het voetbal wordt samengewerkt omdat het voor een vereniging een te grote impact heeft om een dergelijk team op te zetten, aldus de verenigingen. ,,Voor de doelgroep waar wij dit voor opzetten is de naam van de vereniging niet belangrijk. Ze willen gewoon aangepast sporten.”