Cast Heerenveense familiemusical ‘Opskør in Herreturv’ is bekend

HEERENVEEN De cast van de Heerenveense familiemusical ‘Opskør in Herreturv’ is bekend en bestaat uit een mix van professionele en amateurtoneelspelers.

Onder andere Nynke Heeg, Wybo Smids, Thijs Meester en Sybrecht Speerstra spelen erin mee. Begin september vonden de audities plaats. De musical is te zien van 12 tot en met 17 januari in het Posthuis Theater. De première is op donderdag 14 januari.

De musical speelt zich af in Herreturv in Snorremark, een land in het Hoge Noorden. De plaatselijke voetbalclub, SC Herreturv FC, die zelden degradeert of promoveert mag zich verheugen in buitenlandse belangstelling, met alle gevolgen van dien.

Ook maakt het publiek kennis met Herre, die ervan droomt mascotte te worden. En met Attje, die absoluut niet op voetbal wil tot groot verdriet van haar moeder, de voorzitster van SC Herreturv FC.

Jelrik Koenders en Femke den Heijer, beiden uit Heerenveen, spelen de hoofdrollen van Herre en Attje. Daarnaast bestaat de cast uit: Jeske Krol, Yvet Bahlmann, Boris Lode, Wyanne Papjes, Nynke Ebbens, Nick van Dasselaar, Shakira Nabanda, Emmely Evers, Jacob Hettinga, Thessa van Limburg, Henny van Es, Laura van der Ploeg, Tineke Nicolai, Frederika Slump, Jannet Rienk, Wim Grondstra en Hans Koekkoek. Op 3 oktober is de eerste repetitie.

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor de voorstelling in het Posthuis Theater is inmiddels begonnen. Per voorstelling worden er voorlopig zeventig bezoekers toegelaten.

Opskør in Herreturv is een gezamenlijke productie van de cultuurpartners in Heerenveen: het Posthuis Theater, Ateliers Majeur, Heerenveen Museum en de Bibliotheken Mar en Fean, met financiële ondersteuning van de gemeente Heerenveen.

Zie ook facebook.com/familiemusicalheerenveen. Voor kaarten zie www.posthuistheater.nl of bel naar 0513-61 94 94.