Tal van activiteiten in bibliotheken Heerenveen, Akkrum en Jubbega tijdens Kinderboekenweek

HEERENVEEN De Bibliotheken Mar en Fean houdt tijdens de Kinderboekenweek van 30 september tot en met 10 oktober tal van activiteiten voor kinderen tot en met 12 jaar.

Met als thema ‘En toen?’ kunnen kinderen in de bibliotheken in Heerenveen, Akkrum en Jubbega terug in de tijd gaan bij workshops, een voorstelling en een zelf samengestelde fototentoonstelling.

In de bibliotheken wordt onder andere Het Zwaard van Grûtte Pier gehouden. Op 30 september kunnen kinderen hiervoor terecht in Heerenveen en Akkrum en op 2 oktober in Jubbega. Kinderen van 4 tot 6 jaar maken daarbij het zwaard na van de Friese vrijheidsstrijder.

Op 3 oktober kunnen kinderen in de bibliotheek Heerenveen in de Break-in-Box kennismaken met een overval op Crackstate. Ze krijgen puzzels om de codes van sloten te kraken en breken zo steeds verder de doos in. Na het kraken van het laatste slot wacht de kinderen een speciale verrassing!

Op 7 oktober kunnen kinderen tot 8 jaar een reis door de tijd maken door mee te doen aan verschillende activiteiten verzorgd door studenten van het Friesland College. Er wordt voorgelezen en daarna geknutseld. Ook worden oud-Hollandse spelletjes gespeeld.

Gedurende de Kinderboekenweek kunnen kinderen zelf meewerken aan de fototentoonstelling En Toen? Kinderen mogen een (oud) voorwerp mee naar de bibliotheek nemen en gaan er mee op de foto voor een green screen. De foto’s krijgen een plek in de tentoonstelling die iedere bezoeker van de bibliotheek kan bekijken.

Met de voorstelling Inkipinki: Noortje en de Tijdmachine op 14 oktober krijgen kinderen een kijkje in het leven van ongeveer honderd jaar geleden.

Ook kunnen kinderen terug in de tijd met het doe-boekje ‘Tijdreizen’ en een stickerspeurtocht. Het boekje is een soort ‘vakantie-doe-boek’ met opdrachten, puzzels en spellen. Het doe-boekje is op te halen bij de bibliotheken.

Alle activiteiten rondom de Kinderboekenweek zijn gratis. Wel is aanmelden verplicht. Dat kan via bmf.nl/kbw.