GroenLeven verhuist naar Leeuwarden

HEERENVEEN GroenLeven verhuist 26 september officieel van Heerenveen naar Leeuwarden. Omdat het bedrijf in korte tijd sterk is gegroeid, is het huidige pand in Heerenveen helaas niet meer geschikt. Het nieuwe kantoor van het bedrijf bevindt zich in het kenmerkende pand Markt 058, aan de Lange Marktstraat 5-7.

Het typische karakter van de Leeuwarder mienskip past goed bij dat van GroenLeven. oland Pechtold, eindverantwoordelijke GroenLeven legt uit: “Wij zien in Leeuwarden een sterke gemeenschap die op oprechte en eigenwijze manier maatschappelijke vraagstukken aanvliegt. Dit past goed bij het karakter van GroenLeven: wij werken iedere dag oprecht, vindingrijk en daadkrachtig aan onze missie om de wereld te voorzien van schone energie.”

Het pand in Leeuwarden is geselecteerd vanwege het duurzame karakter. Het kantoor bevindt zich tegenover het centraal station in Leeuwarden, waardoor medewerkers en relaties het gemakkelijk kunnen bereiken met het openbaar vervoer. Daarnaast is het pand energiezuinig en is het dak voorzien van zonnepanelen van GroenLeven. Daarom was het een gefundeerde keuze voor GroenLeven: het zogenoemde ‘nieuwe huis’ sluit naadloos aan op de duurzame ambities van de organisatie. Roland Pechtold: “We vonden het belangrijk om in Friesland te blijven, daar waar de energietransitie plaatsvindt; het noorden van Nederland.”

Het kantoor in Leeuwarden zal het nieuwe hoofdkantoor worden. Ook op het kantoor in Heerenveen, waar de organisatie heeft kunnen groeien van 20 collega’s naar een team van 160 collega’s, zal GroenLeven actief blijven. Met het betrekken van het nieuwe kantoor in Leeuwarden is de uitbreiding nog niet klaar: GroenLeven heeft ook een werklocatie in EnTranCe in Groningen en in het BioSintrum in Oosterwolde. Bovendien opent GroenLeven op korte termijn een locatie in Noord-Brabant.