Christel Koning: ‘Coronamaatregelen gaan vervelende consequenties hebben voor Heerenveense horeca’

HEERENVEEN Christel Koning, voorzitter van de Koninklijke Horeca afdeling Heerenveen, houdt haar hart vast voor de Heerenveense horeca nu is uitgelekt dat minister-president Rutte gaat aankondigen dat de horeca om 22.00 uur de deuren moet sluiten om het coronavirus in te dammen.

,,Zoals ik het heb begrepen geldt de sluitingstijd de hele week voor de horeca. Vanuit de veiligheidsregio is mij daarnaast verteld er rekening mee te houden dat het een landelijke maatregel betreft”, zegt Koning, zelf eigenaar van restaurant Hof van de Koning. ,,Ik zit zelf in de fortuinlijke situatie dat ik een restaurant heb. Maar ook daar wordt over aantallen gesproken van maximaal dertig personen per ruimte.”

De maatregel gaat volgens Koning consequenties hebben voor de Heerenveense kroegen.

,,Iedereen is nu al blij dat ze quitte spelen en personeel kunnen behouden. Daarnaast zijn er café-eigenaren die er een baan naast hebben om rond te kunnen komen. Het hangt helemaal van eventuele steunmaatregelen af of iedereen erdoorheen kan komen en straks weer vooruit ka kijken. Maar het is heel tweeledig. Want maatregelen zijn helaas wel nodig om het coronavirus te stoppen.”