Officier van justitie spreekt Uiltsje de Vries van de Heerenveense Jachtwerf vrij van het runnen van een wietplantage

HEERENVEEN Uiltsje de Vries van de Heerenveense Jachtwerf is door de officier van justitie vrijgesproken van de aanklacht dat hij een wietplantage zou hebben gerund.

Afgelopen weekend ontving de 59-jarige De Vries een brief van het Openbaar Ministerie dat hij niet wordt vervolgd vanwege het kleine aantal wietplanten dat is aangetroffen.

Bij een brand begin juli in zijn loods aan de Leeuwarderstraatweg werden wietplanten aangetroffen. ,,Het ging om drie planten in een speciekuip. De olie ervan gebruik ik sinds ongeveer zes jaar vanwege artrose in mijn handen. Flesjes wietolie vind ik te duur, daarom ben ik zelf aan het dokteren gegaan en dat bevalt mij heel goed voor wat betreft de pijn”, zegt De Vries.

Wel zegt De Vries dat impact van de brand - die volgens hem ontstond door kortsluiting in een stopcontact aan een buitenmuur - en de aanhouding die volgde zoveel impact op hem heeft gehad, dat hij heeft besloten te stoppen met zijn jachtwerf. Die staat ondertussen te koop.

,,Lopende verplichtingen aan klanten rond ik af. In juni 2021 hoop ik dat de overdracht aan een koper volgt.”

Asbest

Vanwege de naweeën van de brand mag De Vries overigens nog niet het hele pand en terrein gebruiken.

,,Binnen ligt een klein hoekje asbest. Dat geldt ook voor twintig procent van het buitenterrein en een deel van het dak. Dat moet nog worden opgeruimd.”

(Tekst Jitze Hooghiemstra)