Bibliotheek Heerenveen in teken van CoderDojo, Walk&Talk en het Muziekbeestje

HEERENVEEN De bibliotheek Heerenveen houdt van zaterdag 24 oktober tot en met 28 oktober weer diverse activiteiten, zoals DoderDojo, Walk&Talk en een optreden van het Muziekbeestje.

Op zaterdag 24 oktober is er weer CoderDojo voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Met Bloxels kunnen zij een eigen game maken door met gekleurde blokjes op een spelbord karakters en landschappen te maken. ,,Je scant ze met de Bloxels app op de tablet in en vervolgens kun je karakter en landschap aanpassen tot een echte game. En dan: spelen maar.”

Deelname aan CoderDojo is gratis. Vooraf aanmelden via coderdojo-marenfean.nl is wel nodig.

Walk&Talk

In het Leescafé van de bibliotheek is er op dinsdagochtend 27 oktober een Walk&Talk. Te gast is Aukje van der Werf, eigenaar van Kimme Coaching.

De bijeenkomst is van 10.00 tot 12.00 uur. Het thema is ditmaal werkwaarden. Van der Werf: ,,Drijfveren zeggen iets over jouw motivatie, houding, voorkeur en waarden. Hoe beter je waarden aansluiten bij die van je werkomgeving, hoe groter je werkplezier.”

Vooraf aanmelden via bmf.nl/agenda is verplicht.

Muziekbeestje

Hinke Schwering-Strien van Het Muziekbeestje geeft op woensdag 28 oktober de workshop ‘Spelen met Boek en Muziek’. Die is bedoeld voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar.

De aanvangstijd is 15.30 uur en de workshop duurt ongeveer drie kwartier. Naar aanleiding van de Fryske Foarlêswike staat een verhaal van Tomke centraal.

Deelname kost twee euro voor leden van de bibliotheek en vier euro voor niet-leden. Alleen Per kind heeft een begeleider gratis toegang.

Van tevoren aanmelden is verplicht. Dat kan via bmf.nl/agenda en aan de balie in de bibliotheek.