Inzamelingsactie: In beweging voor je brein

HEERENVEEN Heerenveenster Cornelieke de Jong daagt de komende 30 dagen inwoners van Heerenveen en omgeving uit om in beweging te komen voor de Hersenstichting. De actie heeft als motto: Kom mee, we gaan.

Aanleiding is de onlangs vastgestelde vasculaire dementie bij de 97-jarige oma van De Jong. „De dementie wint het uiteindelijk altijd, maar uit onderzoek blijkt dat bewegen een positief effect heeft op het vertragen van het dementieproces in de hersenen. Dit kan al door een kleine wandeling te maken of een stukje te fietsen,” aldus De Jong. Het gaat met deze individuele actie vooral om de boodschap: dat blijven bewegen ontzettend goed is voor je brein en dat elke euro voor Hersenonderzoek welkom is. De eerste donaties zijn inmiddels binnen.

De 30-daagse inzamelingsactie wordt zondag 15 november persoonlijk door De Jong afgesloten met een individuele hardloopuitdaging van vijftien kilometer door omgeving Heerenveen-oost en Oranjewoud. Ze gaat hier de komende periode voor trainen en deelt haar voorbereidende prestaties via de actiepagina. Andere hardlopers kunnen steun betuigen door tijdens de slotdag van 15 november zelf ook een rondje te gaan hardlopen en daarbij een roze item te dragen, passend bij het roze logo van de hersenstichting. Dit is op individueel initiatief; er is geen vastgestelde starttijd en hardlooproute vanwege corona. Je kunt op de actiepagina wel aangeven dat je 15 november mee doet.

Doneren aan de hersenstichting kan hieronder via actie.hersenstichting.nl/actie/kommee

Met deze 30-daagse inzamelingsactie wordt geld ingezameld voor steun aan meer onderzoek naar hersenziekten, het geven van voorlichting en het verbeteren van de patiëntenzorg.