FOTO’S | Update zwijntjes Oranjewoud

ORANJEWOUD „Sinds afgelopen zondag zijn Stichting (Huis)dierenhulp en hun team samen met mij op zoek gegaan naar de gedumpte minivarkentjes,” mailt Patricia Sijtsma ons.

„Wij kregen na het eerste artikel ontzettend veel zichtmeldingen wat er uiteindelijk toe leidde dat wij maandag het eerste varkentje hebben kunnen vangen. Voor het gemak noemen we deze zeug Brownie. Dinsdag kregen we plots een melding van een nieuw varkentje: Vlekkie. Het bleek dus te gaan om drie en niet twee zeugen.

Vlekkie de barg wist bij de snelweg te komen. Na een heel avontuur met politie en rijkswaterstaat op de snelweg en mislukte verdovingspogingen wist het varkentje veilig te ontsnappen terug het bos in.

Woensdag bleek dat varkentje de andere loslopende, Blackie, gevonden te hebben. Zij is aan het eind van de middag gevangen. Tot onze vreugde is donderdag ook Vlekkie gevangen en gauw bij Blackie geplaatst. Beiden gaan zaterdag aanstaande naar hun Forever Home, een boerderij in zuid-oost Friesland, en worden daar herenigd met Brownie.

Namens mij en de Stichting (Huis)dierenhulp bedanken wij alle betrokkenen en bewoners van Oranjewoud voor het uitkijken naar de minivarkentjes en het helpen vangen! Zonder hun ondersteuning was het niet zo vlot gelukt.”