Lezing Rottumerplaat, Walk & Talk en Muziekbeestje in bibliotheek Heerenveen

HEERENVEEN In de bibliotheek van Heerenveen kunnen belangstellenden de komende dagen terecht voor verschillende activiteiten.

Rottumerplaat

Bioloog en vogelonderzoeker Barwolt Ebbinge geeft maandag 26 oktober een lezing over zijn eerder dit jaar verschenen boek Rottumerplaat. Ebbinge heeft in het afgelopen decennium dit eiland diverse keren voor langere of kortere tijd bewoond om broedvogels, doortrekkers en wintergasten te tellen. Hij vertelt over zijn ervaringen en belevenissen op dit bijzondere natuurreservaat. De avond begint om 19.30 uur en de toegang is € 3,50 voor leden van de bibliotheek en € 5,- voor niet-leden.

Walk & Talk

In het Leescafé van de bibliotheek is dinsdagochtend 27 oktober een Walk & Talk. Te gast is Aukje van der Werf, eigenaar van Kimme Coaching. De bijeenkomst duurt van 10.00 tot 12.00 uur. Het thema van deze Walk & Talk is werkwaarden. Van der Werf daarover: „Drijfveren zeggen iets over jouw motivatie, houding, voorkeur en waarden. Hoe beter je waarden aansluiten bij die van je werkomgeving, hoe groter je werkplezier.”

Muziekbeestje

Hinke Schwering-Strien van Het Muziekbeestje geeft woensdagmiddag 28 oktober de workshop Spelen met Boek en Muziek. Deze is bedoeld voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar. De aanvangstijd is 15.30 uur en de workshop duurt ongeveer drie kwartier. Naar aanleiding van de Fryske Foarlêswike staat een verhaal van Tomke centraal. Deze activiteit kost € 2,- voor leden van de bibliotheek en € 4,- voor niet-leden. Alleen kinderen kopen een kaartje; per kind heeft één begeleider gratis toegang.

Voor alle activiteiten is van tevoren aanmelden verplicht. Dit kan in de bibliotheek of via bmf.nl