VIDEO | Jongen zweeft boven centrum Heerenveen in surrealistische clip Evva

HEERENVEEN Een Potvis achter de Waag in Leeuwarden, een jongen die boven het centrum van Heerenveen zwemt. De nieuwe geanimeerde videoclip van Evva, de band van zangeres Emma Poppink, doet surrealistisch aan. Droombeelden uit de koker van Leeuwarder illustrator en animator Edward Kobus.

Popronde-act Evva werd aan Studio Edward Kobus gekoppeld door Friesland Pop in het kader van 'Sa Fier fan hûs' waarin bands gekoppeld worden aan filmmakers. Evva begon aan het project als duo, maar besloot gedurende het project uitklaar te gaan.

Dit proces ging buiten de wetenschap van Kobus om. Maar het verhaal van de video weerspiegelt de situatie goed.
In de video zien we hoe Friesland is overstroomd door een dertig meter diepe donkere zee. Terwijl de zee een nieuwe werkelijkheid verbeeld proberen 2 mensen elkaar te vinden om uiteindelijk samen plaats te maken voor de nieuwe realiteit.

De twee karakters hebben beide een ander startpunt: Leeuwarden en Heerenveen. Twee tegenpolen. Maar uiteindelijk weten ze, na een reis die langs onder andere museum Belvédère, de kerk van Nieuweschoot, en de St Jacobsstraat in Leeuwarden elkaar in het midden (bij Grou) weten te vinden. Ondertussen raakt Friesland overwoekert door snelgroeiende zeewieren en zien we psychedelische metamorfosen.

De video is, in combinatie met een interview, in premiere gegaan op The Daily Indie.