FOTO’S | Binnenkant nieuwe turnhal krijgt meer en meer vorm

HEERENVEEN Er wordt bij de nieuwe turnhal bij Sportstad Heerenveen door aannemer Haafkes volop werk uitgevoerd aan de binnenkant van de hal.

De hal, waarbij ook vanPanhuis Installatietechniek is betrokken, is alleen bedoeld voor topsporters en is volgens de gemeente Heerenveen nodig om de topsportstatus de komende acht jaar veilig te stellen.

De nieuwe, losstaande turnhal kost 1,2 miljoen euro. Het gaat om een zogeheten neptunushal. Dergelijke hallen kunnen snel gebouwd worden en gaan ruim twintig jaar mee.

In de hal trainen de turners straks niet meer op beton, maar op een podium. Dat benadert meer de wedstrijdsituatie wat de prestaties bij wedstrijden ten goede moet komen. Ook kan er in tegenstelling tot nu vaker getraind worden.

Overigens trainen de topturnsters momenteel in Nijmegen. Vanwege berichten over grensoverschrijdend gedrag en intimidatie in de damesturnwereld die onlangs naar buiten kwamen mogen topturnsters van de gymnastiekbond KNGU alleen nog maar op een centrale locatie trainen.

(Foto’s Max van Gelder)