NK discgolf in Heerenveen afgelast vanwege coronamaatregelen

HEERENVEEN Het Nederlands kampioenschap discgolf dat zaterdag 31 oktober en zondag 1 november zou plaatsvinden in Heerenveen is afgelast vanwege coronatijd.

Aanvankelijk stond het evenement gepland voor juni op de in oktober 2019 geopende baan in Heerenveen-Noord. Ook toen werd het afgelast vanwege de coronatijd. Heerenveen zelf zou voor het eerst gastheer zijn van de sport, waarbij het erom gaat om in zo weinig mogelijk worpen een frisbee in een basket te gooien..

In totaal zouden er meer dan vijftig discgolfers uit heel Nederland meedoen aan het NK. Op zaterdag en zondag zouden zij strijden om de Nederlandse titel. T

erwijl er op vrijdag een officieus NK zou zijn rond de titel wie een frisbee het verst kan gooien en ook een officies NK accuraat gooien. Daarbij starten deelnemers vanaf zes meter en moeten zij de disc met een worp in een basket gooien en wordt de afstand steeds iets vergroot, totdat er een deelnemer overblijft.

Heerenvener Rienk Kan, initiatiefnemer voor de discgolfbaan, laat weten dat de pilot van de discgolfbaan met een jaar is verlengd. ,,Het is ondertussen zelfs in het Sportakkoord opgenomen als voorbeeld in de openbare ruimte. De baan blijft dus ook liggen. Daarnaast gaan er geluiden op om het NK alsnog in 2021 in Heerenveen te houden.”

Het parcours van de discgolfbaan bevindt zich in de lange groene strook langs de Weinmakker. Dat is het gebied vanaf de OSG Sevenwolden tot aan de McDonald’s. Iedereen met een frisbee kan gebruik maken van het parcours.

Lees ook: Rienk Kan: ‘Met komst discgolfbaan in Heerenveen komt droom uit’

(Tekst Jitze Hooghiemstra)