Intensivering werkzaamheden Heerenveen Beter Bereikbaar: ‘Veel hinder verwacht tot in 2021’

HEERENVEEN De werkzaamheden rondom Heerenveen Beter Bereikbaar worden geïntensiveerd vanaf medio november. Daarbij wordt tot in 2021 flinke hinder verwacht voor het verkeer.

Vanaf maandag 16 november om 20.00 uur wordt de oprit van de A32 richting Leeuwarden vanuit Heerenveen-Centrum onder handen genomen. Daarbij wordt een nieuwe invoegstrook aangelegd. Daarvoor is het nodig dat het viaduct met ongeveer vier meter wordt verbreed.

In de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 november wordt de vluchtstrook bovenop het viaduct afgezet. Tegelijkertijd wordt onder het viaduct het aantal rijstroken teruggebracht van drie naar twee per rijrichting. Aannemer BAM Infra zegt op die manier aan het viaduct te kunnen werken zonder dat de K.R. Poststraat moet worden afgesloten. Deze situatie blijft tot ver in 2021 van kracht.

Adviesroute

Om verkeersdrukte op K R Poststraat zo veel mogelijk te voorkomen is vanaf dinsdagochtend 17 november een adviesroute van kracht voor al het verkeer met een bestemming IBF-terrein. Het advies is om gebruik te maken van de afrit A7 Tjalleberd in plaats van de A32 Heerenveen-Centrum. Daarnaast wordt het verkeer vanuit de richting Meppel in de richting van het centrum geadviseerd om afrit 11 Heerenveen/Oranjewoud te nemen.

K.R. Poststraat

Voordat het viaduct over de K.R. Poststraat kan worden verbreed, moet er eerst een stuk van het viaduct worden gesloopt. Dat gebeurt in de eerste twee weekenden van december.

Van vrijdag 4 december om 20.00 uur tot maandag 7 december 5.00 uur worden sloopwerkzaamheden uitgevoerd boven de noordelijke rijbaan. Het verkeer wordt in beide richtingen via de zuidelijke rijbaan onder het viaduct door geleid.

Daarnaast wordt van vrijdag 11 december om 20.00 uur tot maandag 14 december 5.00 uur gewerkt boven de zuidelijke rijbaan, waarbij het verkeer over de noordelijke rijbaan wordt geleid.

Afsluiting afrit Heerenveen-Centrum

Vanaf 2 januari 2021 start BAM Infra met het verleggen van de afrit vanuit de richting Meppel. Dat is volgens de aannemer nodig om ruimte te maken voor de nieuwe oprit richting Leeuwarden.

Om het verleggen mogelijk te maken wordt de afrit volledig afgesloten. De afsluiting duurt tot het najaar van 2021 en brengt naar verwachting lange tijd hinder met zich mee.

Wie vragen heeft over het project kan contact opnemen via het contactformulier op heerenveenbeterbereikbaar.nl.