Mantelzorgers uit de gemeente Heerenveen krijgen vanaf 2021 VVV cadeaukaart in plaats van een mantelzorgpas

HEERENVEEN Mantelzorgers in de gemeente Heerenveen ontvangen vanaf 1 januari een VVV cadeaukaart in plaats van de mantelzorgpas.

Met de mantelzorgpas, waar de gemeente sinds 2016 mee werkt, hebben mantelzorgers jaarlijks recht op een gratis dienst zoals een: maaltijdservice, massage of een restaurant- of bioscoopvoucher. ,,Uit onderzoek is gebleken dat er weinig gebruik gemaakt wordt van de gratis dienst. Daarom ontvangen mantelzorgers vanaf 2021 een VVV cadeaukaart”, aldus de gemeente Heerenveen.

De VVV cadeaukaart heeft een waarde van vijftig euro en is vrij te besteden. Voor de jonge mantelzorgers is een bol.com cadeaukaart beschikbaar ter waarde van vijfentwintig euro.

Met het verruimen van de waardering hoopt de gemeente Heerenveen naar eigen zeggen meer (jonge) mantelzorgers in beeld te krijgen en gepaste ondersteuning te bieden.

,,Uit onderzoek komt ook naar voren dat persoonlijk contact erg wordt gewaardeerd. Dat blijft onderdeel van de waardering. Evenals het informatiepakket en organisatie van activiteiten”, aldus de gemeente.

Geldigheid mantelzorgpas 2020

Mantelzorgers die in het bezit zijn van de mantelzorgpas 2020 kunnen nog tot 31 december de gratis dienst aanvragen.

Diensten waarvoor een voucher wordt afgegeven moeten uiterlijk op 20 december aangevraagd zijn. De diensten en voucher kunnen in 2021 nog ingezet worden.

Wie zich wil aanmelden als mantelzorger in de gemeente Heerenveen kan contact opnemen met Caleidoscoop via 0513-629 090 of met de meitinker. Zie daarvoor heerenveen.nl. De zoekterm is: ‘Meitinker .

Aanmelden als mantelzorger kan ook via de website www.heerenveen.nl/mantelzorgwaadering.