FOTO’S | Kinderen genieten volop in coronaproof Sinterklaas Hotel

HEERENVEEN Het Posthuis Theater fungeerde zaterdag en zondag als Sinterklaas Hotel. Met een gratis tijdslot kon het hotel bezocht worden.

Dat er vanwege de coronatijd veel minder publiek welkom was, deed niets af aan de gezelligheid. Ook zaterdag 28 november is het Sinterklaas Hotel open. Alle gratis tijdsloten voor de maximaal dertig bezoekers zijn al vergeven.

Sinterklaas besloot weken geleden al na overleg met burgemeester Van der Zwan van de gemeente Heerenveen om vanwege de coronatijd af te zien van een intocht. Dat leverde veel vragen op, zoals: ‘Als er geen intocht is, krijg ik dan nog wel een cadeautje van Sint en Piet?’, ‘hoe gaat Sinterklaas dit grote probleem oplossen?’, ‘hoe komen al die cadeautjes naar Nederland?, ‘Sint is zelf ook al heel oud, vindt hij het niet spannend om in coronatijd naar Nederland te komen?’, ‘hoe gaan de Pieten straks de daken op’ en ‘hoe komen de pakketjes en pepernoten veilig bij de kinderen?’. Die vragen worden in het Sinterklaas Hotel zoveel mogelijk beantwoord.

Vlog Piet

Samen met Vlog Piet plaatst Sinterklaas de komende weken vanuit het Sinterklaas Hotel vlogs plaatsen zijn eigen Facebookpagina Sintinheerenveen.

In de vlog maken zij inzichtelijk hoe het eraan toe gaat aan boord bij Sinterklaas of alle pakjes en pepernoten wel zijn meegekomen naar Nederland, hoe het met Sinterklaas gaat en of hij en al zijn Pieten-vrienden zich wel aan de coronamaatregelen houden.

Sinterklaas deed vanuit het Sinterklaas Hotel ook een oproep om speelgoed te doneren voor de Speelgoedbank Heerenveen.

Het speelgoed kan worden ingeleverd op 28 november tussen 12.00 en 18.00 uur bij het Sinterklaas Hotel in het Posthuis Theater.

En heb je nog een rol inpakpapier liggen? Ook dat kan de Speelgoedbank goed gebruiken.

Samenwerking

De speelgoedactie wordt mogelijk gemaakt door de Lions Heerenveen. Het Sinterklaas Hotel zelf wordt mede mogelijk gemaakt door de Heerenveense Ondernemers Vereniging, de HOV.

Voor wie vragen heeft aan Sinterklaas over deze oproep, zie de Facebookpagina Sintinheerenveen.

(Foto’s Max van Gelder)