Over het herenkleding merk Profuomo

Aangeboden door: mouwlengte7.com

Profuomo - het klink Italiaans, maar het is een Nederlands merk. Het merk is opgericht door Heinz Michaelis in 1934. Profuomo staat voor ‘prof’ = professional en ‘uomo’ = man, oftewel professionele man. Profuomo komt voort uit een echt familie bedrijf en heeft een duidelijke visie, namelijk; aandacht voor elke stap die komt kijken bij het productie- en designproces.

Het merk staat bekend om kwalitatieve herenmode. De ontwerpers van Profuomo houden nauwlettend de laatste modetrends in de gaten. Met twee brandstores in Nederland en een wereldwijde aanpak, is het Nederlandse merk een toonaangevend bedrijf in de modebranche. Benieuwd naar hoe het merk is ontstaan en wat de collecties zijn? Lees dan snel verder.

Profuomo focust zich op overhemden

Profuomo laat zijn overhemden maken door de beste Italiaanse wevers in gerenommeerde ateliers. Door de jaren heen heeft het merk veel geld en tijd geïnvesteerd in de productie van zijn overhemden. Het resultaat: kwalitatiever overhemden van de hoogste plank. De shirts van het merk zijn daarom ook erg geliefd bij de klanten. Bij het merk kun je terecht voor vele verschillende stoffen en series. Een recent toegevoegde series is ‘the knitted shirt’. Dit zijn shirts gemaakt van de comfortabele polostof. Je ervaart de stof van een polo, maar dan met lange mouwen en een kraagje. De stoffen die het merk gebruikt komen allemaal uit Italië. En zoals genoemd worden shirts gemaakt in gelieerde Italiaanse ateliers, zoals ‘Albini’. Profuomo is continue aan het vernieuwen. Vroeger specialiseerde het merk zich alleen op dassen en overhemden. Tegenwoordig kun je bij het merk terecht voor bijna je gehele herengarderobe. Denk hierbij aan: truien, coltruien, jassen, broeken, chino’s, schoenen en vele heren accessoires.

Overhemden voor de lange man

Profuomo is een Nederlands bedrijf en doordat de Nederlandse man tot de langste man ter wereld behoort, let Profuomo hier ook op tijdens de productie van de shirts. Naast overhemden met de standaard mouwlengte - maakt het bedrijf overhemden met mouwlengte 7. De Profuomo mouwlengte 7 overhemden zijn bij uitstek geschikt voor de lange man. Het merk biedt altijd extra lange overhemden aan in de effen kleuren, zoals wit en lichtblauw. Heb je binnenkort een gala en ben je op zoek naar een extra lang overhemd met dubbele manchet? Ook dan slaag je bij het merk Profuomo. Bovendien brengt het merk elk jaar twee nieuwe collecties uit. En meestal zit er tussen deze collectie een aantal mouwlengte 7 overhemden. De collectie shirts kenmerken zich aan de unieke dessins en leuke printjes. Profuomo maakt zijn kleding niet alleen voor de doorsnee man

Waar in Nederland zit het bedrijf?

Het hoofdkantoor van het bekende merk Profuomo is te vinden in Capelle aan de IJssel, Zuid-Holland. Hier worden alle shirts ontwikkeld door een team van ervaren designers. De herenmode trends veranderen steeds sneller en als merk is het belangrijk om daar gehoor aan te geven. Het team van ontwerpers en designers houden nauwlettend de laatste modetrends in de gaten, zodat elke nieuwe collectie naadloos aansluit op de hedendaagse modetrends. Bovendien wordt de moderne man bewuster van zijn uiterlijk en gaat voor wat vertrouwd aanvoelt. Daarnaast breidt het merk elk jaar zijn collectie uit om mannen de kans te geven om een eigen stijl te ontdekken. De kleding biedt je allerlei opties, van formeel tot informeel. Voor de modebewuste man ontbreekt er geen enkele mogelijkheid.

Ben je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd in extra lange overhemden van Profuomo? Of naar de andere herenkleding van het merk? Bekijk dan eens mouwlengte7.com voor alle extra lange overhemden van het merk en ben je meer geneigd naar de herenkleding van het merk? Kijk dan eens op de heerenzaak.nl. Een volledige collectie herenkleding online.