Kledingbank ‘het Winkeltje’ ontvangt honderden winterjassen

Wolvega/Heerenveen – Een actie van jongvolwassengroep Meet, Eat & Discover van de PKN-gemeente (Trinitas) in Heerenveen leverde kledingbank ‘het Winkeltje’ in Wolvega honderden winterjassen op.

De actie liep zo goed dat ook de Foar Elkoar Sjop (onderdeel van stichting In Moaie Dei) in Heerenveen een deel van de opbrengst kon krijgen.

De actie “Geef een jas, verwarm een hart” werd bedacht door de leden van de jongvolwassengroep Meet, Eat & Discover, die naast het elkaar ontmoeten en het bespreken van (geloofs)thema’s, zich willen inzetten voor de samenleving.

Bij de kledingbanken kunnen mensen die niet genoeg besteedbaar inkomen hebben kleding krijgen. Tiny Mulder van ‘het Winkeltje’: ‘Ik ben erg blij met dit initiatief. De kledingbank in Wolvega is sinds twee maanden vernieuwd. Ik hoop dat door deze actie meer mensen de winkel weten te vinden.’

Anderhalve week lang konden op zes verschillende locaties in en rondom Heerenveen jassen worden ingeleverd. In totaal zijn er 313 jassen (volwassen –en kinderjassen) ingezameld en ook een aantal zakken vol met handschoenen, mutsen en sjaals. Na het afleveren van de jassen, kwamen er al snel klanten bij de kledingbank om een jas uit te kiezen. Veel gezinnen konden worden verblijd met een of meerdere winterjassen.

De leden van Meet, Eat & Discover zijn van plan volgend jaar weer een actie te houden.