Vacatures vinden in Heerenveen tijdens de coronacrisis: 3 gouden tips!

Aangeboden door: adecco.nl

COVID-19, oftewel het nieuwste coronavirus, heeft enorme impact gehad op het alledaagse leven. Hierbij speelt vooral de gezondheid en de huidige druk op de zorg een belangrijke rol. De gevolgen zijn echter niet alleen groot voor de gezondheidszorg, ook de economie heeft heel wat rake klappen gekregen.

Het aantal werkelozen is alleen al in het tweede en derde kwartaal flink toegenomen. Naar verwachting zal dit percentage het komende jaar blijven stijgen. Zelfs wanneer de pandemie beëindigd wordt. Dit komt er met name door omdat veel bedrijven momenteel nog van spaargeld leven of hulp vragen bij de overheid. Wanneer dit allemaal wegvalt, dan zullen er mogelijk ook een hoop banen verdwijnen.

Een nieuwe baan zoeken lijkt dan ook een onmogelijke taak. Maar vergis je niet, vacatures vinden in Heerenveen tijdens de coronacrisis is nog steeds mogelijk. Hier staan 3 gouden tips voor en het vinden van een baan in coronatijd.

1. Sectoren die minder hard zijn getroffen

Opvallend genoeg (en gelukkig maar!) zijn niet alle sectoren even hard getroffen. Er zijn zelfs diverse sectoren die staan te springen om nieuwe mensen. Hierbij denken we natuurlijk direct aan de zorg, maar ook bedrijfstakken die indirect een grote rol spelen tijdens de coronacrisis. Denk maar eens aan mensen die werkzaam zijn in de logistiek. Hier is enorm veel vraag voor in deze tijd. Bovendien is deze sector ontzettend breed. Er is een enorm tekort aan productiemedewerkers op dit moment. Het aantal productie vacatures neemt dan ook gestaag toe.

Was je werkzaam in de evenementenbranche of in de horeca? En zit je momenteel om werk gelegen? Dan is dit een prima tijd om je te laten omscholen of om voor iets te kiezen waar geen opleidingen voor nodig zijn en waar je al werkende het vak leert. Hier is genoeg vraag naar en zo hoef je niet lang zonder werk te zitten.

2. Blijf netwerken

Ondanks de coronacrisis zijn er nog genoeg mogelijkheden om te netwerken. Spreek vrienden, familie, kennissen en oude werkgevers via de telefoon aan op jouw zoektocht naar een nieuwe baan. Netwerken is immens belangrijk tijdens het vinden van een nieuwe baan. Geef aan waar je precies interesse in hebt of je graag door wilt groeien, hoeveel uur je maximaal wilt werken, welke werktijden, enzovoorts. Misschien kennen zij een bedrijf die nog mensen zoeken of zijn ze zelf werkzaam bij een bedrijf waar er mogelijke kansen zijn.

3. Maak gebruik van een vacaturebank

Het is ongelooflijk belangrijk om up to date te blijven. Vooral in de coronatijd. De arbeidsmarkt maakt continu veranderingen door. Wanneer je hier niet op berekend bent, dan loop je het risico dat je heel wat kansen voorbij laat gaan. Ga daarom niet alleen zelf op onderzoek uit, maar maak ook gebruik van handige online vacaturebanken. Deze verzamelen alle vacatures die in Nederland worden aangeboden. Door te zoeken op jouw vak- en interessegebied vind je al gauw de vacatures die bij jou passen. Productie vacatures zijn zo bijvoorbeeld binnen mum van tijd gevonden.