Welke soort heren jassen zijn er?

Aangeboden door: heerenzaak.nl

n de winterdagen wordt het kouder en vallen de blaadjes van de boom. De zomerjassen verdwijnen weer in de kledingkast en de winterjassen komen eruit. Een fijne winterjas is een heerlijk kledingstuk en een investering in jezelf. In de winter is het namelijk belangrijk dat je het niet koud krijgt. Een herenjas (of frak in België) is het perfecte kledingstuk in de winter.

Een heren jas heeft over het algemeen lange mouwen (behalve bodywarmers) en zijn open aan de voorkant. Jassen kun je op verschillende manieren dicht doen. Onder andere door knopen, riemen, een ritssluiting of een ander type sluiting. In dit artikel worden de verschillende jassen uitgelegd. Benieuwd? Lees snel verder!

Trenchcoats

Trenchcoats worden ook al omschreven als regenjassen. De regenjassen kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen. Denk maar eens aan leer, poplin of gabardine. De trenchcoat komt oorspronkelijk uit de Eerste Wereldoorlog. Fransen en Britten droegen een trenchcoat ter vervanging van de warme wollen winterjassen. De lengte van trenchcoats zijn kenmerkend lang. De jassen zijn net iets langer waardoor ze boven de knie uitkomen. Traditionele trenchcoats hebben een dubbele rij van 5 knopen per kant. Tot slot bevat een trenchcoat flappen op de schouders die je met knopen kunt sluiten.

Parka jassen

Parka jassen nemen de laatste jaren enorm toe in populariteit. De parka wordt allen in de winter gedragen bij bijvoorbeeld de wintersport de jas is net wat langer gemaakt en komt tot over je middel. Daarnaast heeft de jas een capuchon die is afgewerkt met een zachte binnenvoering. Parka komt voort uit de taal Ungangan. De Aleoeten is een groep eilanden die bij Alaska behoort. Het woord is ontleend aan het Russisch waarin parka pels betekent.

Bomberjacks

Bomberjacks zijn ontwikkeld voor piloten van de Amerikaanse luchtmacht en de Amerikaanse Marine. Het bomberjack is bedacht in de jaren 50 en 60. De jas heeft naamsbekendheid gekregen door de film Top Gun. Zoals uit deze film wordt nog steeds het klassieke bomberjack omschreven. Echte bomberjacks zijn zwart of olijfgroen van kleur met een fel oranje binnenkant. De reden voor deze kleur komt voort uit de Amerikaanse luchtmacht. Als de piloot na een crash in het water kwam kon deze de jas omdraaien zodat er een felle oranje kleur zichtbaar werd. Op deze manier werden piloten alsnog gered. Daarnaast droegen gabbers bomberjacks in de jaren 90 veel.

Pufferjassen

Pufferjassen komen tegenwoordig veel voor. Het is de perfecte jas om te overbruggen tussen de zomer en de winter. De heren puffer jacket is gevoerd met donsveren (van eenden of ganzen). Daarnaast wordt de jas gemaakt van synthetische vezels zoals polyester of nylon. De eerste pufferjas is ontworpen door de chemicus George Finch. George ontwierp deze jas voor een Mount Everest-expeditie in 1922. De jas is later verbeterd, zodat de pufferjas ook in het normale leven wordt gebruikt.

Nieuwe winterjas nodig?

Wanneer je na dit artikel geïnteresseerd bent in een nieuwe winter jas of tussenjas, kijk dan eens op de website heerenzaak.nl. Een volledige collecte heren jassen en andere herenkleding online. En mocht je advies willen? De heren helpen je graag aan een perfect herenkleding item.