FOTO’S | 223,5 kilometer lange Walk2Walk levert 12.000 euro op voor stamcelbehandeling Mariska de Jong die aan een agressieve vorm van MS lijdt

HEERENVEEN Jeugdpsychiater Alain de Jong uit Hardenberg heeft met een 223,5 kilometer lange Walk2Walk ruim ongeveer 12.000 euro opgehaald voor een stamcelbehandeling in Mexico van zijn schoonzus Mariska de Jong (44) uit Heerenveen. Zij lijdt sinds juli 2017 aan een agressieve vorm van MS.

De Jong vertrok op Tweede Kerstdag uit Ommen om in acht etappes naar Heerenveen te lopen, met daarbij elke dag een andere gastloper. De Hardenberger liep in weer en wind gemiddeld ongeveer dertig kilometer per dag.

Bij de laatste etappe van Irnsum naar Heerenveen liep De Jong werd De Jong vergezeld door de drie kinderen van zijn schoonzus: Jesse (9), Levy (12) en Maxwell (15).

Om te voorkomen dat Mariska de Jong in een rolstoel belandt, is de stamcelbehandeling nodig. Die behandeling wordt in Nederland nog niet gedaan voor MS-patiënten, maar bijvoorbeeld wel in Mexico.

De totale behandeling kost 60.000 euro. De teller staat inclusief donaties momenteel op ruim 25.000 euro. Het totaalbedrag bestaat naast de 48.000 euro kostende behandeling uit onder andere reis- en verblijfskosten.

‘Weer fitte moeder worden’

De Jong: ,,Door een dergelijke behandeling kan ik weer goed lopen, werken en weer een fitte moeder voor mijn gezin en vrienden worden.”

Op de website www.msmama.nl staan verslagen en foto’s van de acht wandeldagen. Zelf doneren kan door via het bankrekeningnummer NL09 ABNA 0860 4858 46 ten name van de Stichting MS Mama Maris.