Hond Talita nog spoorloos na brand

LANGEZWAAG ,,We zitten met onze handen in het haar over waar Talita is." Ruim tien dagen na de verwoestende brand waarbij de woning van Annie Bakker en haar man Tjalling de Jong in Langezwaag werd verwoest, is hun 7-jarige staffordhond Talita nog altijd vermist.

Zaterdag was er met tal van vrijwilligers weer een grote zoekactie. ,,Helaas zonder resultaat.” 

Bij de brand raakte niet alleen Talita zoek, die Bakker en haar man kregen toen de hond een puppy was. Ook kwamen veertien katten om in de vuurzee en werd het blikmuseum dat Tjeerd Bakker in 2015 opende verwoest. Haar vader begon met verzamelen in de jaren ‘80 en bezat ruim vierduizend blikken. Alles wat van blik was verzamelde hij, waaronder auto’s.

Bakker zelf lag toen de brand uitbrak beneden op de bank te slapen. Het vuur begon boven en bereikte in korte tijd de benedenverdieping. Zelf konden zij en haar man tijdig naar buiten komen. Ook wisten drie katten een veilig heenkomen te zoeken. De veertien andere katten die verbrandden hoorde hij zij schreeuwen voor het raam. Voor ingrijpen was geen tijd.

Caravan

Zwaar geëmotioneerd vertelt Bakker dat zij en haar man nu in een caravan op het terrein wonen, waar alleen nog een oude voorgevel overeind stond na de brand. ,,Maar die is ondertussen uit veiligheid ook omver getrokken.”

Naast een aantal katten overleefden ook enkele honden en de biggen kippen de vuurzee. ,,Maar wij willen zo ontzettend graag dat Talita ook bij ons terugkomt. Zij is op enkele plekken in de omgeving waargenomen. Talita heeft korte haren en nu het kouder wordt maken we ons nog meer zorgen, dan dat we al deden. Dus alstublieft, als u haar ziet bel ons. Dat kan via 06-47751675.”

Overigens is de hond op de flyer van Waar is onze Angel? een voorbeeldfoto van een staffordshire terriër met dezelfde kleur als Talita.

,,Alles wat we hadden is verloren gegaan bij de brand. Ook foto’s, dus ook die van Talita. Ik ben zelf niet handig met de telefoon. Dus daar had ik helaas geen foto’s van haar op staan.”