Gemeente Heerenveen verwacht om 1 miljoen euro aan BTW terug te kunnen vorderen rondom Heerenveen Beter Bereikbaar

HEERENVEEN De gemeente Heerenveen wil een miljoen euro aan BTW terug vanuit het verkeersproject Heerenveen Beter Bereikbaar.

De werkzaamheden begonnen in 2020 en duren tot eind 2023. Vorig jaar mei werd bekend dat de kosten met 3,5 miljoen euro worden overschreden voor het project dat Heerenveen vanaf de snelweg A32 beter bereikbaar moet worden en andersom.

Na het inwinnen van extra juridisch advies denkt de gemeente toch een miljoen aan BTW te kunnen terugvorderen van het Rijk. De belastingdienst liet eerder weten dat de grond van de overheid is en niet van de gemeente. De gemeente wijst echter op jurisprudentie en denkt daarom toch geld terug te kunnen vragen.

Het kan jaren duren voordat het geld eventueel ook daadwerkelijk terugvloeit in de gemeentekas.

Budgetoverschrijding 

De totale kosten worden geraamd op 26 miljoen euro. Ondertussen verwacht de gemeente Heerenveen verwacht een budgetoverschrijding van 3,5 miljoen euro bij het Project Heerenveen Beter Bereikbaar (HBB).

De overschrijding komt volgens de gemeente door meerkosten die niet gedekt kunnen worden uit de post onvoorzien. Conform de Realisatieovereenkomst is de gemeente verantwoordelijk voor de risico’s en de daarmee samenhangende extra financiële middelen.

Lees ook: Gemeente Heerenveen verwacht een budgetoverschrijding van 3,5 miljoen euro bij Heerenveen Beter Bereikbaar