De Uitdaging: ‘Met een andere blik durven kijken naar sollicitant en arbeidsmarkt’ 

HEERENVEEN - In de rubriek De Uitdaging verhalen van mensen en de uitdaging in hun leven. Deze keer Vincent Kersten, eigenaar van BlueSkills, een intermediair die onder andere virtuele rondleidingen gebruikt bij de werving en selectie.

Vincent Kersten (42) is sinds ongeveer 15 jaar werkzaam in de arbeidsbemiddeling. ,,Ik heb alle stappen wel doorlopen: van beginnend intercedent tot aan algemeen directeur van een gespecialiseerd detacheerder. Ik heb me bewogen in de blue colour beroepen: de logistiek, industrie en techniek.".

Mismatch

Hij kreeg regelmatig te horen van opdrachtgevers, en het viel hem zelf ook op, dat er een grote mismatch is op de arbeidsmarkt.

,,Men kijkt naar het cv, wat er niet op staat, dat zul je dan wel niet weten of kunnen, is vaak de gedachte. Je krijgt dan een match op historie en niet op wat iemand wil of kan. Daarnaast wordt er naar mijn mening nog te weinig gekeken naar of de omgeving geschikt is voor de kandidaat. Zodat je een duurzame match krijgt. Dat zijn voor mij redenen geweest om met BlueSkills te starten.”

Begin 2020 begon Kersten met BlueSkills, waarvan het hoofdkantoor in Heerenveen staat. Blue verwijst naar de blue colour beroepen en Skills ,,omdat wij geloven dat je niet moet matchen op basis van cv, maar op basis van drijfveren en skills”.

3D-technologie

BlueSkills werkt onder andere met 3D-technologie. ,,Dat is ontstaan uit die mismatching, maar ook doordat de aantrekkingskracht van technische beroepen niet groot is. De schoolbanken zitten niet vol en er is grote vergrijzing. Mensen weten vaak niet wat het beroep inhoudt en hoe zo’n bedrijfsomgeving eruit ziet. Je kan niet 100 mensen per week langs laten komen en nu met corona helemaal niet. We willen de functie en het bedrijf in een vroeg stadium naar de kandidaat brengen. Vaak is er eerst een sollicitatiegesprek en dan een rondleiding, maar die rondleiding kan zorgen voor een afhaakmoment. Dat willen wij naar voren halen en daarom hebben we een 3D-technologie opgepakt wat we toepassen in werving en selectie.”

Met de 3D-technologie kan het bedrijf virtuele rondleidingen en virtuele assessments geven.

Assessments

Zo’n rondleiding heeft iets weg van Google Streetview, maar dan van een bedrijfsomgeving. BlueSkills deed dit al voor onder andere Omrin in Heerenveen.

,,We kunnen informatie en animaties toevoegen aan de virtuele rondleiding, die 3D-scan. De werking van een installatie bijvoorbeeld, hoe werkt dat? We kunnen daar ook assessments van maken door beeld, geluid en tekst aan de kandidaat te tonen: wat weet je hiervan? Zo kunnen we al gaan meten wat iemand weet op theoretisch en praktisch vlak van de werkzaamheden waar diegene op wil solliciteren. Het bedrijf kan kijken wat iemand kan, maar kan ook kijken of diegene past binnen het team.”

Met andere blik kijken

,,De grootste uitdaging blijft in deze tijd dat bedrijven anders moeten gaan kijken en denken ten aanzien van recruitment en het beoordelen van medewerkers. Bedrijven roepen al een tijd: ‘Er is vergrijzing, de vijver is leeg’. Ik geloof daar zelf niet zo in. Ik denk dat je vooral met andere blik moet durven kijken naar de kandidaat en ook naar de arbeidsmarkt. Durven te kijken naar mensen en vertrouwen op onderliggende data naast wat een cv zegt.”

Lange termijn

Wat volgens Kersten tegenwoordig de waan van de dag is, is dat bedrijven bijvoorbeeld monteurs zoeken die morgen moeten worden in gezet.

,,Dat is de lange versus korte termijn. Als je niet nadenkt over de lange termijn, blijf je tegen de korte termijn aanlopen. Die mindset van bedrijven moet veranderd worden. Je moet ook verder kijken dan corona als het gaat om personeelsplanning. Er is gigantische vergrijzing. Ik spreek bedrijven die vertellen dat binnen 5 tot 10 jaar, 30 tot 40 procent van het personeel uitstroomt vanwege pensioen.”

Bemiddelen

,,Wat ik leuk vind aan dit werk, is dat je mensen die een baan zoeken en mensen die mensen zoeken bij elkaar kunt brengen. Als ik dan een berichtje krijg van iemand die zegt: ‘Vincent, ik heb een leuke baan. Bedankt dat je me hebt geholpen, ik zit op mijn plek’, dan doet mij dat goed. Dat is ook wat wij willen met BlueSkills: mensen bemiddelen naar duurzame banen.”

Met beter aas vissen

Voor BlueSkills is Kersten steeds op zoek naar nieuwe manieren. ,,We hebben nu de 3D-technologie, maar zijn ook alweer met de volgende innovatie bezig.” Dat hij de switch naar ondernemerschap heeft gemaakt, daar is hij blij mee. ,,Wat leuk is aan ondernemen en wat we bij BlueSkills doen, is dat je echt vanuit ondernemersgeest en klant- en marktvraag gaat kijken naar hoe je het nog beter kunt doen. Mensen hebben het vaak over krapte op de arbeidsmarkt, dat ze de juiste kandidaat niet kunnen vinden en een lege vijver, ik vind het gelul: je moet gewoon met beter aas vissen. Dat doen wij. Wij vissen met beter aas. We doen het op een persoonlijke manier, zowel naar bedrijf als kandidaat. Daar geloof ik heel erg in. Mensen zijn geen nummers. Je hebt het over iemand die werk zoekt en werk is betekenisvol, want je betaalt daar je huur, je hypotheek van. Het is gewoon heel erg gaaf dat ik daar nu vanuit eigen ondernemerschap aan kan bijdragen op ook een manier die me heel erg past.”

(Tekst Mieke van Veen)