Kindercoach Julia Kloppenburg na achttien jaar Curaçao terug in Heerenveen: ‘Het voelt net als voorheen heel vertrouwd’

HEERENVEEN Alweer ruim een half jaar is Julia Kloppenburg terug in haar Heerenveen. Achttien jaar geleden verhuisden zij vanwege het werk van haar man naar Curaçao. ,,We wilden over twee jaar terugkomen, als de kinderen klaar met school zouden zijn. Vanwege de coronatijd zijn we in juli teruggekeerd.”

Op Curaçao werkte de Heerenveense als leesjuf. Sinds haar terugkeer werkte zij online als kindercoach. Sinds medio december beschikt zij over een fysieke locatie aan de Commandeurstraat, in het pand waar ook kinderopvang Lappelein is gevestigd.

,,Ik sta kinderen bij met leerproblemen, zoals: dyslexie, dyscalculie, concentratieproblemen en faalangst en help kinderen weer op weg die een negatief zelfbeeld hebben.”

Ondanks dat Kloppenburg jarenlang op het eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee woonde, kwam zij regelmatig terug naar Heerenveen.

,,Dan het liefst in de winter vanwege de vrieskou en als het kon, om te schaatsen. En het voelt fantastisch om nu weer hier te wonen. Het voelt net als voorheen nog altijd heel vertrouwd.”

Voor meer informatie zie juliakloppenburg.nl of bel naar 06-25129410.

(Tekst Jitze Hooghiemstra)