Verslaggevers Smelne FM houden marathonuitzending van 24 uur voor voedselbanken in de gemeenten Heerenveen, Smallingerland en Opsterland, zelf muziek of radiospotje aanvragen mogelijk tegen betaling

HEERENVEEN De verslaggevers Luuk Milo en Lars van Dijk van de lokale zender Smelne FM sluiten zich vrijdag 5 februari vanaf 15.00 uur vierentwintig uur lang op in de studio om met een marathonuitzending geld in te zamelen voor de voedselbanken in de gemeenten Heerenveen, Smallingerland en Opsterland.

Met een budget van vijf euro per persoon voorzien Milo en Van Dijk zichzelf van een ontbijt, lunch en avondeten. Vijf euro is het gemiddelde dagelijkse budget van iemand die afhankelijk is van een voedselbank.

Tijdens de marathonuitzending worden Milo en Van Dijk ieder uur bijgestaan door een collega dj van Smelne FM. Die persoon houdt een actie waarmee ze samen een uur lang geld inzamelen. Dat gaat gepaard met live optredens van artiesten en diverse leuke winacties.

Ook kan vierentwintig uur lang tegen betaling een nummer worden aangevraagd voor een bedrag naar keuze. Daarnaast kunnen ondernemers de uitzending sponsoren door een radiospotje te kopen of een prijs doneren. Ondernemers kunnen contact opnemen via smelne@smelnefm.nl.

‘Idee van oma’

Milo: „Heel eerlijk gezegd heb ik geen moment getwijfeld om deze actie te houden. Ik merk dat steeds meer mensen in mijn omgeving hun baan verliezen en afhankelijk worden van een voedselbank. Nu eet ik soms voor twee en Lars voor een gemiddeld gezin, dus kwam mijn oma met het idee een voedselbankpakket voor ons te maken met een waarde van maximaal tien euro. Daarmee moeten wij vierentwintig uur lang onszelf en onze gasten onderhouden.”

Van Dijk vult aan: „Stiekem hebben we dit wel een beetje onderschat. Al snel kwamen wij erachter dat het meer werk is dan dat we verwacht hadden, toch blijven we doorzetten en dan maar met wat meer moeite. Wij zijn dankbaar voor alle steun van collega’s, ouders en anderen.”