‘Verbinding’ thema kunstwandelroute Slach troch Akkrum 2021-2022

AKKRUM Het thema van de kunstwandelroute Slach troch Akkrum 2021-2022 is bekend en krijgt als titel ‘Verbinding’. Het is de bedoeling om de nieuwe kunstroute rond 1 juni te openen.

De kunstwerken van de route 2020-2021 hadden als thema ‘Vrijheid’. Dat was met het oog op 75 jaar leven in vrijheid na de Tweede Wereldoorlog. De huidige kunstroute trok het afgelopen jaar naar schatting achtduizend bezoekers en is nog te zien tot begin mei.

Rondom het nieuwe thema worden alle (amateur) beeldende kunstenaars van jong tot oud uit Akkrum, Nes en omstreken uitgenodigd om aan de slag te gaan met schilderijen, tekeningen, foto’s en ruimtelijke objecten zoals foto’s van bijvoorbeeld keramiek.

,,Hoewel de werkgroep wat betreft het thema wel is geïnspireerd door het coronajaar, is het niet de bedoeling dat in de kunstwerken een directe link naar covid-19 wordt gemaakt. We hebben geen zin om nog een jaar extra tegen mondkapjes en dergelijke aan te moeten kijken”, aldus de organisatie.

Insturen

Het is de bedoeling dat wie interesse heeft om deel te nemen als kunstenaar minimaal twee en maximaal drie kunstwerken instuurt.

Gevraagd wordt om foto’s op te sturen van de kunstwerken, waaronder ook van de ruimtelijke objecten zoals bijvoorbeeld keramiek. Die laatste maken als de jury ze goedkeurt foto onderdeel uit van de route.

Opgeven kan tot 22 februari. De foto’s zelf moeten uiterlijk 1 april zijn toegestuurd. ,,Inzending betekent dus niet automatisch deelname.”

Voor meer informatie en opgave kan gemaild worden naar Ab Karreman via ab.karreman@hetnet.nl of naar Mello Sevinga via mentsevinga@kpnmail.nl.