FOTO’S | Bewoners Marijke Hiem genieten na oproep Ateliers Majeur van coronaproof werken Kunst Kollektief Mildam

HEERENVEEN De bewoners van Marijke Hiem kunnen tijdens de lockdown genieten van een wisselexpositie in de gezamenlijke woonkamer van elke afdeling. De kunstwerken zijn gemaakt door verschillende kunstenaars van het Kunst Kollektief uit Mildam.

De expositie kwam tot stand nadat Ateliers Majeur een oproep deed aan de cultuuraanbieders in de gemeente Heerenveen voor coronaproof kunstideeën. De leukste ervan kregen een bijdrage om hun project waar te maken. ,,Kunst Kollektief Mildam reageerde meteen met het idee van een wisselexpositie”, zegt Janita Baron van Ateliers Majeur.

De kunstenaars van het Kunst Kollektief leverden uiteenlopende werken in, die elke twee weken op een andere afdeling komen te staan of te hangen. Dat betreft onder andere wandkleden, beelden en keramiek.

‘Denken, afleiden en gesprekken’

,,Soms vinden bewoners het mooi of interessant, andere zeiden ‘neem dit maar weer mee hoor”, zegt Karst Palma, stagiair welzijn bij Marijke Hiem. ,,Dat is natuurlijk het mooie van kunst, het levert een gesprek op.”

De bedoeling is dat de kunstwerken de bewoners aan het denken zetten, even afleiden of tot een goed gesprek leiden. ,,Een gesprek met de kunstenaars wat ook onderdeel is van het project, zal moeten wachten op rustiger tijden.”