VDL uit Heerenveen stopt met bussenbouw en gaat stalen modules maken voor de nieuwe huizenfabriek van Van Wijnen

HEERENVEEN VDL uit Heerenveen stopt met de bussenbouw en stapt over op het maken van stalen modules voor de nieuwe huizenfabriek van Van Wijnen, die momenteel wordt gerealiseerd op het bedrijventerrein Kanaal in Heerenveen.

Het bedrijf zocht in de zomer toenadering tot Van Wijnen vanwege de kwakkelende bussenmarkt. De stap die nu is gezet biedt zekerheid voor het personeel. Dankzij de omschakeling blijven namelijk alle honderdvijftig vaste arbeidsplaatsen behouden.

In de nieuwe opzet worden in de vestiging straks badkamers, toiletten en technische ruimtes geproduceerd voor de vierduizend demontabele, duurzame huizen die vanaf begin 2022 van de band moeten rollen in de huizenfabriek van Van Wijnen.

De bouw van de huizenfabriek kost ongeveer vijftig miljoen euro en levert minimaal tweehonderd banen op zoals: productiemedewerkers, teamleiders, logistiek, assemblage en projectleiders.

De VDL Group heeft in totaal 107 bedrijven en ruim 15.000 werknemers. Het is voor het eerst dat een fabriek een andere functie krijgt. Omdat de orderportefeuille in Heerenveen nog redelijk is gevuld, duurt het nog even voordat de laatste bus er wordt geproduceerd.

Lees ook: VDL garandeert werkgelegenheid in zusterfabrieken