Kunstlokaal NO8 houdt duotentoonstelling en start met webwinkel Museo

JUBBEGA Kunstlokaal NO8, dat dit jaar tien jaar bestaat, toont van zaterdag 6 tot en met 28 maart een duotentoonstelling met Wim Biewenga en Mariëtte van Erp. Daarnaast start de galerie maandag 1 maart met de webwinkel Museo.

Met de nieuwe webwinkel Museo zegt Kunstlokaal NO8 verzamelaars uitkomst te willen bieden. Zij kunnen via click en collect kunst aanschaffen via museo.kunstlokaalno8.nl.

De duotentoonstelling die is te zien toont, zoals de kunstenaars het zelf omschrijven: ,,Een duet van waarnemingen en een experimenteel spel met abstractie, voorbij de anekdote.”

Biewenga maakt geconcentreerde geometrische composities en helder van lijn en kleur. Herbezinnend en herbeziend zijn ook de assemblages die zijn samengesteld uit tot rust gekomen (erfstuk)speelgoed en houtresten. ,,Zij overleven en reflecteren een doorleefd gedachtegoed.”

Van Erp maakt, zoals zij dat omschrijft: ,,Stoere, vette volle vlakken op doek en krassende ‘carbonkrabbels’ op papier.” Het betreft aardse en grondstoffelijke vertalingen van eigen en eigengemaakte ervaringen van haar directe omgeving.

Rondom de tentoonstelling is voor vijf euro ook een boekje beschikbaar.

Kunstlokaal NO8 is gevestigd aan de Schoterlandseweg 55 in Jubbega en is open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Een tijdslot kan gereserveerd worden via www.kunstlokaalno8.nl.