FOTO’S | Kinderwoud Kinderopvang pakt uit bij viering 50-jarig bestaan

HEERENVEEN Kinderwoud Kinderopvang bestaat vijftig jaar en viert dat ook bij haar locaties in de gemeente Heerenveen.

Alle locaties hebben ondertussen een feestdoos ontvangen met slingers, raamstickers en bakbenodigdheden voor jubileum cupcakes. Daarnaast zijn de masten voorzien van jubileumbaniervlaggen en heeft ‘Kinderwoud got talent’ plaatsgevonden voor kinderen in de opvang en kinderen die vanwege de lockdown thuiszitten. Kinderen konden een filmpje met hun talent insturen en kregen hiervoor allemaal een medaille.

Als vervolg op het jubileum zijn er het hele jaar door activiteiten. Zo is er in april op alle locatie een activiteit rondom het thema feest. Daarbij geven de groepen zelf met leeftijdsgerichte activiteiten invulling aan het 50-jarig bestaan en aan feest in het algemeen.

Peuterspeelzaalwerk

Kinderwoud ontstond in 1971 vanuit het peuterspeelzaalwerk. Werkende moeders hadden in die tijd niet voldoende aan peuterspeelzalen en zo ontstonden de buitenschoolse opvang en de kinderdagverblijven.

Ondertussen zijn er 58 opvanglocaties en 118 gastouders door heel Friesland en worden dagelijks duizenden kinderen opgevangen.

Zie ook de jubileumpagina kinderwoud.nl/50 jaar.