FOTO’S | Vlag Dani Lalbiharie in top bij 1-jarig bestaan covid-huis in Heerenveen

HEERENVEEN Het covid-huis van Meriant in Heerenveen bestaat woensdag een jaar. Sinds die tijd worden de coronapatiënten uit de regio er opgevangen.

Dinsdag is stilgestaan bij het 1-jarig bestaan. Dat is onder andere gedaan met het hijsen van een speciale vlag door maker Dani Lalbiharie, wethouder Jelle Zoetendal en medewerkers van het covid-huis. De 10-jarige Dani maakte het ontwerp van deze vlag voor een wedstrijd van Ateliers Majeur.

De medewerkers van het covid-huis kozen zelf de vlag van Dani uit. ,,Ik zag de vlaggen in de Heerenveense Courant en vond het een mooie opsteker voor mijn collega’s die al een jaar lang hard werken. Het is natuurlijk een twijfelachtige eer dat we alweer een jaar open zijn. Maar gelukkig gaan er ook vandaag weer mensen naar huis die genezen zijn”, zegt Zorgcoördinator Bianca Rooks van het covid-huis.

De trotse maker van de vlag gaat naar de St. Jozefschool in Heerenveen. Hij wist al snel dat hij met zijn ontwerp een vuist tegen corona wilde maken. Omdat, naast corona, ook Black Lives Matter veel in het nieuws was afgelopen jaar wilde hij er juist bewust een veelkleurige vuist van maken.

,,Want All lives matter. De gele coronazon staat voor het verdriet omdat we niet bij elkaar kunnen zijn. Maar als we volhouden en samen een vuist maken, komt het allemaal goed.”

Ontwerpwedstrijd

In de voorjaarsvakantie konden alle kinderen, jongeren en kunstenaars uit de gemeente uitgedaagd een vlag ontwerpen die inwoners een lach op het gezicht zou bezorgen en hoopvol zou zijn in deze tijd.

De jury koos de ontwerpen van zes kinderen en drie kunstenaars uit om op vlaggen te laten bedrukken. Inmiddels zijn de vlaggen klaar en kunnen alle inwoners tegen een vrijwillige bijdrage een vlag afhalen bij De Rinkelbom aan de Zwanedrift 2 in Heerenveen.