Heerenveen Lokaal pleit voor gratis coronazelftesten na aanmelding gemeente Heerenveen voor grootschalige landelijke proef

HEERENVEEN Nu de gemeente Heerenveen zich heeft aangemeld voor een grootschalige proef met sneltesten wil Heerenveen Lokaal van het college van B en W weten of er ook een actie komt om deze gratis ter beschikking te stellen aan alle inwoners.

De partij van fractievoorzitter Age Hartsuiker zegt positief te zijn over de actie van de burgemeesters die onder andere moet leiden tot meer lokale vrijheid voor de horeca en cultuursector.

Naast de vraag omtrent gratis zelftesten zegt Hartuiker ook te willen weten of er een mogelijkheid is om de horeca en cultuursector in de gemeente Heerenveen te voorzien van voldoende zelftests. ,,Zodat zij hiermee hun eigen toegankelijkheid kunnen vergroten zonder dat dit wederom ten koste gaat van hun inkomen.”

Drie instellingen

In totaal heeft burgemeester Van der Zwan van de gemeente Heerenveen drie instellingen aangemeld bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Dat betreft Museum Belvédère, het Posthuis Theater en de horeca in het centrum van Heerenveen.

Ook bij het betaald voetbal wordt door de overheid nog deze maand ingezet op publiek dat welkom is. De wedstrijd SC Heerenveen tegen PEC Zwolle kan op 24 april de eerste voetbalwedstrijd worden met 4000 man publiek in het Abe Lenstra Stadion.