FOTO’S | Breedpad 2.0 nagenoeg gereed

HEERENVEEN Het vernieuwde Breedpad in Heerenveen is nagenoeg gereed. Ondertussen is de verlaagde kademuur gereed en de herinrichting zichtbaar.

Na zware regenval in juli 2019 bleek de kade niet meer waterdicht te zijn. Daarnaast was de kade al toe aan groot onderhoud. Tegelijkertijd met het werk is de kade verlaagd en het Breedpad heringericht.

Op de verlaagde kade komt een zitmuur met natuursteenelementen en zitjes aan het water. Door een hellingbaan wordt de verlaagde kade rolstoel- en rollatorvriendelijk gemaakt.

Met de herinrichting wordt tegemoetgekomen aan de wensen van ondernemers en inwoners. In januari 2021 de herinrichting zijn afgerond.

De nieuwe kade past volgens de gemeente Heerenveen in de ideeën die inwoners en ondernemers in 2019 tijdens de denktank G1000Heerenveen naar voren brachten rondom de herinrichting van het centrum.

Bij de werkzaamheden, die medio september 2020 begonnen, is het Breedpad ook aangepakt. Zo heeft Vitens de waterleiding vervangen en komt er een nieuw wegdek van gebakken klinkers.