Gemeente Heerenveen houdt kortingsactie voor vergroenen tuinen rondom deelname aan NK tegelwippen

HEERENVEEN In het kader van het Nederlands kampioenschap ‘tegelwippen’ roept de gemeente Heerenveen inwoners op om hun tuin te vergroenen. Daarvoor is een kortingsactie in het leven geroepen.

De hele maand mei kunnen tuinbezitters in de gemeente Heerenveen tegels uit hun tuin halen en in leveren bij diverse tuincentra. In ruil voor deze ‘tegelwipactie’ kunnen inwoners via de gemeente planten aanschaffen met korting.
 
Bij het verwijderen van minimaal één vierkante meter tegels kunnen tuinbezitters via www.eenvooreengroener.nl/groener-beloont-actie een waardebon downloaden van tien euro.

Wie vervolgens met de bon en in elk geval een tegel naar een van de deelnemende tuincentra gaat, krijgt tien euro kassakorting bij aankoop van minimaal twintig vaste planten. Er zijn in totaal duizend bonnen beschikbaar. 

De deelnemende tuincentra zijn: Welkoop Heerenveen, Welkoop Jubbega en Flowerfarm Volbeda.

GroenLinks

In de raadsvergadering van maart riep GroenLinks het college via een motie op om de gemeente te laten meestrijden voor de Gouden Tegel, die gewonnen kan worden bij het NK tegelwippen. 

Bij het evenement dat duurt van 30 maart tot 30 september worden Nederlanders uitgedaagd om op ludieke wijze hun directe leefomgeving klimaatbestendiger te maken.

In 2020 vond de eerste editie van het NK tegelwippen plaats. Die werd toen gewonnen door Rotterdam.

Promotiefilmpje

De gemeente Heerenveen komt zelf ook in actie. Wethouder Hedwich Rinkes nam samen met de kinderen van kinderopvang De Einekoer in Heerenveen een filmpje op om te laten zien hoe er vergroend kan worden.