Geschiedenis De Wettertoer komt tot leven bij eerste belevingstheater in zwembad Sportstad Heerenveen

HEERENVEEN Het zwembad van Sportstad Heerenveen is op 16 en 17 oktober het toneel van het belevingstheater De Wettertoer. Het is de eerste keer dat er een theatervoorstelling is te zien in het wedstrijdbad.

De productie legt verbindingen tussen sport en cultuur, maar ook tussen professionals en amateurs uit de regio. In de voorstelling staat de voormalige legendarische Watertoren van Heerenveen centraal. Het verhaal wordt gebracht als absurde vertelling met spektakel, muziek en video technieken.

De crew bestaat naast de 12-jarige hoofdrolspeler Jesper Minkes uit meerdere Friese acteurs. Ook diverse disciplines van zwemvereniging HZ&PC vervullen een rol in de voorstelling. Artistiek leider is Evert Haagsma uit Heerenveen.

In De Wettertoer duikt de hoofdfiguur Jelte letterlijk en figuurlijk in de historie van de legendarische watertoren die tot 1980 in het centrum van Heerenveen stond. Jelte belandt in een wereld waar hij zijn oerpake, de architect van de wettertoer ontmoet.

In een spannende zoektocht proberen ze er achter te komen waarom de toren is gesloopt. Gaat het ze lukken om de geschiedenis weer ongedaan te krijgen of is dit een onmogelijke missie?

Voor kaarten zie www.dewettertoer.nl.