FOTO'S | Flessenactie OBS Het Slingertouw levert 910 euro op voor de stichting MSMama van Mariska de Jong uit Heerenveen

HEERENVEEN OBS Het Slingertouw heeft met een flessenactie 910 euro ingezameld voor de stichting MSMama van Mariska de Jong uit Heerenveen.

De Jong (44) is de moeder van twee leerlingen op OBS Het Slingertouw. Zelf leidt zij sinds 2017 aan een agressieve vorm van de chronische ziekte multiple sclerose (MS).

In haar strijd tegen de ziekte heeft ze haar hoop gevestigd op een stamcelbehandeling in Mexico. Het totaal benodigde bedrag is 60.000 euro. Dat bestaat naast de 48.000 euro kostende behandeling uit onder andere reis- en verblijfskosten.

Sinds 2017 heeft de moeder van Maxwell, Levy en Jesse de diagnose MS gekregen en inmiddels is er een kans deze ziekte een halt toe te roepen. Het gaat om de zogenaamde 'HSCT- behandeling', waarbij zenuwschade door middel van stamceltransplantatie wordt vertraagd, gestopt of zelfs hersteld kan worden.   

'Leerlingen leefden enorm mee'

,,Het doel leefde enorm onder de leerlingen”, zegt juf Monique de Wit van OBS Het Slingertouw. ,,De kinderen waren enorm fanatiek, ze verzamelden flessen en namen deze mee naar school. Met als resultaat overvolle containerzakken die opgestapeld stonden in het kopieerhok.” 

In totaal zijn er bijna drieduizend flessen ingezameld. ,,De Jumbo heeft tijdens het ophalen van de flessen ook nog een financiële bijdrage geleverd. Daarmee is het te doneren bedrag aan MSMama 910 euro.”
  
De Wit: ,,Het team en de kinderen van OBS het Slingertouw hopen dat de behandeling Mariska en haar gezin oplevert waar ze op hopen en wensen hun veel sterkte toe de komende periode.”

Lees ook: FOTO’S | 223,5 kilometer lange Walk2Walk levert 12.000 euro op voor stamcelbehandeling Mariska de Jong die aan een agressieve vorm van MS lijdt