Teller actie blikje-dopje’ loopt op naar 700 euro voor STOP Hersentumoren. Landelijke opbrengst al over de 13.000 euro

OUWSTERHAULE De inzamelingsactie ‘blikje-dopje’ van Meintsje en Albert Westra uit Ouwsterhaule heeft tot nu toe 662,59 euro opgeleverd voor het kankerbestrijdingfonds STOP Hersentumoren.

De inzameling van blikjes, dopjes en ander metaal startte afgelopen jaar. Iedereen die dat wil kan deze materialen inleveren aan de Heerenweg 13 in Ouwsterhaule. ,,Belangrijk bij het inlever is dat alles schoon wordt ingeleverd.”

Naast de opbrengst uit ingezamelde materialen bestaat deze ook uit giften Zo werd de opbrengst van 10 maart door Van der Weg Bouw en Onderhoud van Marten van der Weg uit Scharsterbrug verdubbeld naar 154 euro. Ook leverde het uitruimen  van de woning van een overledene uit Joure 308 euro op, dankzij metaal en apparaten van deze persoon. Tenslotte was er een persoonlijke gift van 35 euro.

De actie ‘blikje-dopje’ kent in diverse provincies vergelijkbare inzamelpunten. De totale opbrengst bedraagt landelijk inmiddels meer dan 13.000 euro.

Lees ook: Albert en Meintje Westra uit Ouwsterhaule schaffen pletmachine aan voor ‘blikjedopje’ rondom actie voor stichting Stop Hersentumoren