Hinder voor gemotoriseerd verkeer en fietsers op komst bij werkzaamheden aan Heerenveen Beter Bereikbaar rondom de Mercurius en Venus

HEERENVEEN Het verkeer moet in de periode van maandag 10 mei tot en met vrijdag 18 juni vanwege werkzaamheden rondom het verkeersproject Heerenveen Beter Bereikbaar rekening houden met hinder aan de Mercurius en Venus. De hinder geldt ook voor fietsers.

De werkzaamheden starten met het openbreken van het fietspad bij de rotonde tussen Het Meer en de Venus. Dat is volgens aannemer BAM nodig voor het verleggen van kabels en leidingen die onder het fietspad doorlopen. Voor fietsers geldt dan een afsluiting van 10 mei om 8.00 uur tot vrijdag 21 mei om 18.00 uur. Fietsers worden omgeleid via de fietstunnel aan Het Meer naar de Zonnebloemstraat, de Pastorielaan en vervolgens de fietstunnel Saturnus.

Na het werk bij de rotonde aan Het Meer volgt de aansluiting van de Mercurius en de Venus op de nieuwe rotonde. Hierdoor zijn beide wegen dicht. Vanaf dinsdag 25 mei sluit BAM eerst de Mercurius en vervolgens de Venus aan op de nieuwe rotonde.

De Mercurius is daardoor tussen de Jupiter en de Venus afgesloten in de periode van dinsdag 25 mei om 6.00 uur tot zondag 6 juni om 20.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via de Jupiter en de Venus.

Vanaf maandag 7 juni om 6.00 uur tot vrijdag 18 juni om 20.00 uur sluit BAM het eerste deel van de Venus vanaf de kruising met de Mercurius af. Voor het verkeer met een bestemming voorbij het afgesloten deel geldt dezelfde omleiding via de Jupiter en de Venus.

Vervolg

De komende maanden werkt BAM onder andere aan het viaduct, de nieuwe af- en oprit en de nieuwe rotonde. De afrit vanuit de richting Meppel blijft in deze periode dicht.

In de periode van maandag 10 juli tot en met zondag 22 augustus wordt het werk afgerond. Dan wordt extra hinder verwacht.

,,Tijdens deze laatste fase is er namelijk een volledige afsluiting voor het verkeer van alle wegen die samenkomen op de nieuwe rotonde. Dit zijn de K R Poststraat, de op- en afrit van de A32, de Venus en de Mercurius”, aldus de BAM.