Leerlingen Kei College helpen bouwbedrijf Busstra als praktijkopdracht mee bij uitbreiding technieklokaal

HEERENVEEN Derde- en vierdeklassers van het profiel bouwen, wonen en interieur (BWI) van het Kei College uit Heerenveen hebben onder supervisie van bouwbedrijf Busstra meegewerkt aan het opknappen van het technieklokaal bij het Kei College. Het lokaal is vergroot, afgewerkt en opnieuw geschilderd. Hieronder een door het Kei College zelf geschreven artikel.

Dankzij deze verbouwing is het mogelijk om vanaf de eerste verdieping de techniekafdeling te bereiken. Dit is handig, omdat leerlingen nu niet meer door een ander lokaal hoeven om deze afdeling te betreden.
 
Diverse leerlingen uit klas 3 en 4 van het profiel BWI hebben meegeholpen aan dit project. Derdeklasser Stef wil later schilder worden: ,,Ik vond het daarom erg leuk dat ik het schilderwerk mocht doen.” 

De vierdeklassers vullen hem aan: ,,Ze hebben echt gekeken naar wat je later wilt worden en waarin je goed in bent.” Zij willen later timmerman worden en mochten daarom helpen bij de doorbraak. 

Ook Stef zijn klasgenoten hebben met plezier aan het project gewerkt en vonden het leerzaam om een echt bouwbedrijf te helpen.

Praktisch

Bij het profiel bouwen, wonen en interieur maken leerlingen kennis met alle onderdelen van het bouwproces en leren zo de basisvaardigheden en de basiskennis van timmeren, metselen, schilderen en ontwerpen. 

,,Tijdens dit project konden leerlingen hun bouwopdrachten op een realistische manier uitvoeren bij een erkend leerbedrijf. Praktischer kunnen we het bijna niet maken”, zegt docent Ronald Veninga.