Beweeg meer op je werkplek!

Aangeboden door: shop.skepp.com

Als Nederlanders zitten we gemiddeld zo’n 11 uur per dag! Van het ontbijt naar zittend op kantoor achter je bureau tot ‘s avonds op de bank. Hoeveel uur per dag zit jij?

Mensen die langer dan 4 uur per dag zitten, hebben een vergrote kans op ziektes met ernstige gevolgen. Denk hierbij aan hart- en vaatziekten, obesitas, diabetes type II en verschillende soorten kanker. Hoe langer je zit, hoe meer je deze risico’s vergroot. Voldoende beweging, ook op je werkplek, is dus erg belangrijk, maar hoe zorg je hiervoor? Lees het in dit artikel van SKEPP.

Tips voor meer beweging!

Door het thuiswerken zijn mensen nog minder gaan bewegen. De boterham wordt achter het bureau opgegeten en de wandeling in de pauze wordt al snel overgeslagen. Herken jij je hierin? Dan is het nu tijd voor verandering! Met de volgende tips kun je makkelijk zorgen voor meer beweging tijdens je werkdag, ook vanaf je thuiswerkplek:

Neem genoeg pauze

Vooral tijdens het thuiswerken wordt de pauze regelmatig overgeslagen of nauwelijks genomen. Zorg dat je zelf deze structuur terugbrengt en vasthoud. Neem in de middag een langere pauze, waar je rustig kunt lunchen zonder laptop en tijd overhoud om een wandeling te maken. Na een goede pauze zul je weer vol creativiteit en productiviteit zitten om aan de slag te gaan!

Ga staand werken

Heb jij al een verstelbaar zit-sta bureau? Dit is namelijk de perfecte manier om minder te zitten tijdens het werken. Wissel zittend en staand werken gemakkelijk af, zo zorg je voor een lichamelijke inspanning tijdens het werken en worden je zit uren beperkt. Ga bijvoorbeeld elk uur 20 minuten staand werken en doe dit gedurende je gehele werkdag.

Beweeg tijdens het werken

Naast staand werken kun je ook op andere manier bewegen combineren met werken. Wordt jij bijvoorbeeld regelmatig gebeld? Loop dan eens een rondje tijdens het bellen. Hiervoor hoef je niet naar buiten, maar heb je ongemerkt toch wat beweging en ruimte om je benen te strekken. Zit je midden in een creatief denk process? Loop dan eens een rondje door het kantoor en kijk of je ergens inspiratie vandaan kunt halen om vervolgens weer vol ideeën verder te kunnen.

Beweeg jij al genoeg gedurende je werkdag?

Kijk eens kritisch naar hoeveel jij beweegt gedurende een werkdag. Waar valt voor jou nog winst te behalen? Kleine veranderingen kunnen al een groot verschil maken. Wacht dus niet langer en ga direct aan de slag voor je eigen gezondheid. Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van een verstelbaar zit-sta bureau? Neem dan contact op met SKEPP, zij helpen je graag verder!